Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC visar miljöengagemang

Publicerad: 7 oktober 2008, 12:28

Som enda byggföretag visar NCC upp sitt miljöarbete på årets miljöteknikmässa ”Cleantech Scandinavia”.


Bygg är en miljöpåverkande bransch. Både under byggprocessen och under sin livslängd påverkar byggnader miljön på olika sätt.

På årets miljöteknikmässa vill NCC visa att man ligger i framkant på miljöområdet. Enligt egen uppgift var företaget först i branschen med miljöcertifiering år 2000 och först ut att klimatdeklarera bostäder 2007.

Klimatdeklarationen beskriver hur varje bostad inverkar på miljön och företagets kunder får hjälp att välja de mest miljövänliga alternativen. Deklarationen räknar fram utsläpp av växthusgaser under byggtiden och under husets livslängd.

– Byggnader och infrastruktur påverkar miljön, både under byggprocessen och under drifttiden. Vi måste ta ansvar för att minimera den påverkan. Miljö och energi står i fokus inom all verksamhet, på alla nivåer inom NCC, säger Göran Gerth, miljöchef på NCC.

NCCs vd och koncernchef Olle Ehrlén är också på plats på mässan för att tala om vikten av att utveckla ett hållbart byggande. Ambitionen är att vara en ledande aktör inom miljöområdet.

NCC visar också lösningar på hur man bygger hus med lägre energiförbrukning än normala nybyggen och hur man kan bygga ett noll-energihus. Några exempel är Passivhus, Greenbuilding och NCC Concept House.

NCC Roads visar metoder för att minska koldioxidutsläpp när man tillverkar och lägger ut asfalt, samt hur kross, asfalt och byggavfall kan återvinnas.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.