Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Nu börjar exploateringen av Limhamns Sjöstad

Publicerad: 9 December 2010, 10:15

Första spadtaget för Limhamns Sjöstad är taget. Skanska börjar nu bygga första etappen energieffektiva stadsradhus.


Limhamn Sjöstad är ett gammalt industriområde som nu ska omvandlas till bostadsområde med en tydlig miljöprofil.

Upprustningen har redan påbörjats; exempelvis har en sliten kaj rustats upp och det kommer även att anläggas en kommunal park i området med vägar som kommer leda till rekreationsområden ute på Limhamnsfältet.

Vid spadtaget för Limhamns Sjöstad, i går 8 december, närvarade bland andra Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu.

Skanska presenterade Limhamns Sjöstads nya miljöprogram vid spadtaget. Målsättningen för hela området är att energianvändningen i genomsnitt ska vara hälften av dagens lagkrav, och att minst 10 procent av energiförsörjningen ska tillföras av ny förnyelsebar energi, exempelvis med solenergi.

Inflyttning i första etappen beräknas ske från och med årsskiftet 2011/2012. Bostäderna i Limhamns Sjöstad blir stadsradhus och flerbostadshus och kommer att bebyggas etappvis under 7-8 år.

Skanska påbörjade bostadsförsäljningen av stadsradhus från sitt Svanenmärkta bostadskoncept Uniqhus slutet av oktober, och intresset för bostäderna i Limhamns Sjöstad har varit mycket stort.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.