Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Nya kriterier från Miljöstyrningsrådet på gång

Publicerad: 26 februari 2014, 11:51

Miljöstyrningsrådets upphandlingskriterier för energiaspekter vid renovering och ombyggnad av lokaler och flerbostadshus är nu ute på remiss. Även kriterierna för miljöledningsfrågor i entreprenader ingår i remissen.


Remissen innebär att byggbranschen och andra intressenter har möjlighet att påverka de nya upphandlingskriterierna innan de lanseras senare i vår. Kriterierna har tagits fram med hjälp av en expertgrupp i samverkan med Energimyndighetens program för energieffektivisering av lokaler och bostäder, Belok respektive Bebo.

Miljöstyrningsrådet är regeringens expertorgan inom miljöanpassad offentlig upphandling. Upphandlingskriterierna ska fungera som en vägledning vid offentlig upphandling och bidra till att Sveriges miljömål uppnås.

Miljöstyrningsrådets första kriterier som berör byggsektorn kom 2009. I dag omfattar kriterierna nybyggnation av flerbostadshus, nybyggnation av lokaler, ombyggnation av flerbostadshus och ombyggnation av lokaler. Kriterierna tar sedan upp 14 olika områden, till exempel materialval, fuktsäkerhet och energi.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.