Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Nytt centrum ska stärka hållbarhet i svenskt byggande

Publicerad: 2 oktober 2017, 15:05

Nu ska Sverige bli ännu starkare på hållbart byggande. För detta skapas Informationscentrum för hållbart byggande som ska vara igång i januari 2018.

Ämnen i artikeln:

hållbart byggande

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Det blir Svensk Byggtjänst som i partnerskap med Nationellt Renoveringscentrum får i uppdrag att starta och driva det nya informationscentret på uppdrag av Boverket. Det ska främja energieffektivisering och hållbarhet vid renovering och nybyggnation och har enligt regeringens uppdrag följande två ändamål:

1. Att främja en ökad energieffektivisering vid renovering.

2. Att främja energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

För att nå uppdrag och mål ska Informationscentrum för hållbart byggande kostnadsfritt sprida information till branschen.

– Boverket är övertygad om att informationscentrum blir en plattform som många i bygg- och fastighetsbranschen kommer att använda sig av för att få en samlad information inför att du ska renovera eller bygga nytt. Helhetssyn och livscykelperspektiv är viktigt i samband med detta, säger Peter Fransson, avdelningschef på Boverket i ett pressmeddelande från Svensk Byggtjänst.

Informationscentrum för hållbart byggande ska upplysa om konkreta åtgärder och metoder som ökar energieffektiviseringen med hänsyn till ett antal faktorer, som exempelvis ekonomi, resurseffektivitet, sociala aspekter och kulturvärden.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev