måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Öppna dörrar på passivhusdag

Publicerad: 30 oktober 2018, 05:00

Bild 1/3  Elmeskolan, Älmhult.

Foto: Anders Siljevall

Den 9-11 november infaller internationella passivhusdagarna. Då går det att besöka passivhus runtom i världen.

Ämnen i artikeln:

passivhushållbart byggande

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Den internationella passivhusdagen har redan firats i 15 år i världen och i Sverige är det sjätte året som dagen uppmärksammas.
– Vi börjar få en del passivhus i Sverige nu så att det går att ha öppet hus på flera ställen, säger Simone Kreutzer, vd för kompetensnätverket IG Passivhus.

I passivhusets hemland Tyskland går det att besöka hundratals byggnader under dagen.
– Där kan de ordna rundresor till ett antal passivhus i samma stad under dagen. I Sverige har vi i år öppet hus i sju byggnader på olika platser i landet, berättar hon.
Det handlar dels om Simone Kreutzers eget hem, Villa Circuitus utanför Växjö, men även Adolfsbergsskolan i Knivsta, Skapaskolan i Huddinge, Villa Skoghem i Åre och Villa Winkler i Halmstad. Nya Glänningeskolan i Laholm är ännu inte färdigbyggd men kommer ändå att ha en visning av byggarbetsplatsen för yrkesverksamma inom bygg. Även Elmeskolan i Älmhult, som var nominerad i Byggindustrins tävling Årets bygge förra året, kommer att ha öppet hus.
– Besökarna till de olika byggnaderna under den här dagen brukar vara alltifrån privatpersoner till högskolestudenter, yrkesverksamma och kommunfolk, säger Simone Kreutzer.

Här anmäler du dig till passivhusdagarna:

http://www.igpassivhus.se/utbildning/passivhusdagarna-2018/

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev