Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Poseidon klar med samtliga energideklarationer

Publicerad: 9 januari 2009, 12:32

Bara en av sju svenska fastigheter hade energideklarerats vid årsskiftet. Bostadsbolaget Poseidon var dock klart med samtliga byggnader till nyår. Företaget ska använda deklarationerna för att minska sin användning av el och fjärrvärme ytterligare.


Bara 14 procent av de fastigheter som enligt lag ska energideklareras vid årsskiftet hade fått sin energideklaration vid nyår, enligt Boverket.

I Västra Götalands län är siffran något bättre. Ungefär 25 procent av regionens byggnader har energideklarerats, inklusive de 755 hus som det kommunala bostadsbolaget Bostads AB Poseidon äger.

– Som en stor fastighetsägare har vi en viktig uppgift att effektivisera energianvändningen för att förbättra miljön och minska vår klimatpåverkan, säger Mattias Westher, energistrateg på företaget, i ett pressmeddelande.

Poseidon använder i genomsnitt 153 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Bolaget ska nu jobba vidare med att minska användningen av el och fjärrvärme. Stort fokus ska läggas på att hyresgästerna får betala för den inomhustemperatur de väljer och mängd varmvatten de använder.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.