Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Poseidon vinner miljöpris för uteplatser

Publicerad: 4 september 2008, 13:49

När SABO delade ut sitt miljöpris för sextonde året i rad gick priset till Bostads AB Poseidon i Göteborg. Priset är till för att uppmuntra till aktivt miljöarbete och sprida goda exempel bland de kommunala bostadsföretagen.


Bostads AB Poseidon har integrerat skönhet, trygghet och kretsloppsanpassning i sina utemiljöer i sina bostadsområden.

Grön miljö och hemkänsla är företagets ledstjärna, och samarbete med hyresgästerna är en nyckel för att uppnå målet.

– Jag tror att genom att skapa trivsel och engagemang i bostadsområdena, förebygger man många av samhällets problem i stort. Poseidon är ett verkligt bra föredöme för detta och hyresgäster som bor i Poseidons områden kan känna sig stolta, säger Therese Rydstedt på SABO, som sitter i miljöprisets jury.

Juryn värderar även en särskild tjänst högt, de så kallade miljövärdarna som har särskilt ansvar för planeringen av bolagets utemiljöer. 30 miljövärdar vägleder de boende med exempelvis kompostering och miljöfarligt avfall. De lyssnar också till hyresgästernas åsikter om boendemiljön.

Poseidon har skapat en attraktiv utemiljö bland annat genom 250 ljussatta perennplanteringar i sina bostadsområden.

Företaget gör sina bostadsområden säkrare genom trygghetsvandringar, ljussättning av gångvägar, parkeringsplatser och cykelstråk och upprensade buskage. Dessutom arbetar man för samverkan med stadsdelsförvaltningarna, polis, brottsförebyggande råd, skolor och andra aktörer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.