onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Så hanterar kommuner allt från klimatdeklarationer till cirkulär ekonomi

Publicerad: 18 maj 2022, 09:28

Frågor om klimatdeklarationer vid nybyggnad, klimatanpassning, ekosystemtjänster och cirkulär ekonomi fanns i år med i enkätdelen av kommunrankningen Miljöbästa kommun. Foto: Lisa Arfwidson TT, Stig-Åke Jönsson TT, Wallenstam och Vasakronan.

Hur agerar kommuner i miljö- och klimatfrågor som berör samhällsplanering och den bebyggda miljön. I enkätsvaren som ligger till grund för utnämning av Miljöbästa kommun finns frågor och svar som ger en fördjupad bild miljöpolitiska vägval i svenska kommuner. 

Ämnen i artikeln:

ekosystemtjänsterMalmö stadGöteborgs stadBuilding Sustainabilityhållbart byggandeCirkulär ekonomiklimatanpassningKarlstadMalmöBorås

BA


När Aktuell Hållbarhet, systertidning till Byggindustrin och Fastighetsnytt, utser årets Miljöbästa kommun och rankar alla 290 kommuner finns bland annat ett frågebatteri med 21 frågor där svaren poängsätts. Flera av

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev