Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska bygger kraftverk i Rio de Janeiro

Publicerad: 7 november 2011, 09:57

Skanskas uppdrag omfattar arbete inom anläggning, upphandling och konstruktion av ett 550 MW termiskt kraftverk för naturgas i Rio de Janeiro i Brasilien.


Kraftverket kommer att byggas i Seropédica i Baixada Fluminense, 75 kilometer från Rio de Janeiro och 350 kilometer från São Paulo.Projektet är Skanskas största kontrakt i Latinamerika, och bolaget är ensam entreprenör på projektet. Skanska kommer att ansvara för grundläggande design, detaljerat anläggningsarbete och konstruktion av enheterna, inklusive byggnation och elektromekaniska installationer. Kontraktet omfattar också upphandling av utrustning och material. Skanska kommer även att assistera vid igångsättning och drift av kraftverket.Uppdraget är värt 490 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 3,2 miljarder kronor, och kund är Petrobras, ett av världens ledande energibolag.Projektet inleds omgående och ska vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2014. Som mest kommer cirka 1 500 personer att vara inblandade när projektet är som mest intensivt.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.