Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska bygger passivhus i Kinna

Publicerad: 12 augusti 2009, 07:11

Skanska har fått i uppdrag att utveckla och bygga ett nytt passivhus med 28 hyreslägenheter i Kinna. Huset kommer att bli Sveriges första passivhus byggt med en prefabriceradbetongstomme. Kontraktet uppgår till 25 miljoner kronor.


Som ett led i Skanskas miljöambitioner kommer väggelementen som utgör den prefabricerade stommen att produceras lokalt. Därigenom minimeras
transporterna och på det sättet minska miljöpåverkan även i produktionsskedet.
Projektet kommer även att uppfylla Skanskas krav för att bli en Grön
Arbetsplats, vilket innebär att miljöarbetet under produktionen kommer i fokus. En viktig del i det arbetet är att hela tiden följa upp och redovisa de åtgärder som vidtas, tillexempel återvinning av material, avfallshantering och energiförbrukning.

Uppdraget har Skanska fått av det kommunala bostadsbolaget Marks Bostads.

− Skanska och vi delar synen att miljöfrågan är en av de viktigaste idag, därför känns det bra att arbeta tillsammans i det här projektet. Att vi lyckas bygga klimatsmarta lägenheter med en totalkostnad som är lägre än kostnaden för de traditionella lägenheter vi byggt under de senaste åren, är mycket glädjande, fortsätter Magnus Hjelmgren, vd Marks Bostads, i ett pressmeddelande.

Kontraktet uppgår till 25 miljoner kronor.
Huset kommer att vara sex våningar och ha en boyta på cirka
2 000 kvm. Projektet startar i oktober 2009 och är klart för inflyttning i augusti 2010.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.