Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska går över till grön el

Publicerad: 28 maj 2008, 08:59

Skanska har slutit ett avtal med Öresundskraft om att energibolaget endast ska leverera grön el till Skanska. Elleveranserna sker till företagets verksamhet i Sverige.


- För oss är det viktigt att hela tiden driva vår verksamhet mot större miljöhänsyn. Beslutet att endast köpa grön el är ytterligare ett steg i arbetet att minska vår miljöpåverkan, säger Mats Williamson, vd Skanska Sverige.

Skanska köper elkraft av svenska Naturskyddsföreningen med Bra miljöval. Detta innebär att Skanska endast använder elkraft från förnyelsebara energikällor som sol, vind, biobränsle och äldre vattenkraft. Avtalet med Öresundskraft gäller från januari 2009 till 31 december 2010.

- Vi drar på detta sätt ett litet strå till stacken för att uppfylla EU-kommissionens krav på Sverige att öka andelen förnybar energi till 40 procent till år 2020, säger Johan Gerklev, miljöchef, Skanska Sverige.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.