Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska i topp för CO2-rapportering

Publicerad: 8 oktober 2013, 09:04

För fjärde året i rad rankas Skanska högst bland de nordiska byggföretagen när det gäller att rapportera sina direkta och indirekta koldioxidutsläpp.


Det är CDP Nordic 260 Climate Change Report 2013, som granskar hur världens största noterade företag agerar utifrån ett förändrat klimat.

Indexet lyfter fram de företag på de nordiska börserna som har visat upp en stark inställning till ny information om klimatförändringar.

CDP, tidigare känt som Carbon Disclosure Project, är en internationell ideell organisation som tillhandahåller det enda globala systemet för företag och städer att mäta, visa, hantera och dela vital miljöinformation. CDP arbetar med marknadsaktörer, inklusive 722 institutionella investerare med ett förvaltat kapital på över 560 000 miljarder kronor, för att motivera företagen att visa upp sin inverkan på miljön och naturresurser – och agera för att reducera den. CDP-rapporten har genomförts globalt sedan 2000 och i Norden sedan 2007.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.