Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska skapar global enhet för grönt byggande

Publicerad: 25 november 2009, 08:34

Skanska inrättar en ny global enhet för grönt byggande. Den nya enheten får namnet Skanska Green Business och kommer att ledas från Stockholm men ha medarbetare runt om i Skanskas verksamheter i Europa och USA. Chef för den nya enheten (Green Business Officer, GBO) blir Cecilia Fasth som rapporterar direkt till Skanskas koncernchef Johan Karlström.


- Att öka takten och sprida och kommersialisera grönt byggande i världen har nu högsta prioritet i Skanska. Vi ser att grönt byggande börjar bli en mogen produkt. Idag finns den teknik och den kompetens som behövs för att bygga energieffektivt och miljöriktigt i större skala, och det är också en god affär ekonomiskt. Därför är det rätt tid att agera nu, säger Skanskas vd Johan Karlström.- Vi ser redan idag en växande efterfrågan och miljön kommer att vinna på att fler kunder snabbt får tillgång till moderna gröna lösningar. Samtidigt ser vi för Skanskas del en mångiljardmarknad framför oss med goda tillväxtmöjligheter, säger Johan Karlström. Skanska Green Business kommer att arbeta med att vässa det gröna erbjudandet till Skanskas kunder. Det kan exempelvis innebära lösningar och avtal om löpande uppgraderingar för att säkerställa att en fastighet fortsätter att ligga i topp vad gäller energieffektivitet även några år efter att den byggdes eller renoverades. Cecilia Fasth är 36 år och har arbetat i Skanska sedan 1996 och har haft en rad befattningar inom kommersiell fastighetsutveckling. Sedan 2006 har hon varit vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.