Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska släcker för klimatet

Publicerad: 22 mars 2010, 10:46

Genom att släcka ljuset under en timme på lördag visar man sitt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan.


Det handlar om Earth Hour, världens största klimatmanifestation. På lördag, den 27 mars, klockan 20.30 genomförs årets Earth Hour. Skanska kommer att delta.
Så långt det är möjligt kommer Skanska att släcka ned belysningen i sina lokaler och uppmana de anställda att bidra till Earth Hour, både professionellt och privat.

– Mer än hälften av jordens befolkning bor i stadsmiljöer. Med urbaniseringen kommer omfattande krav på naturresurser, vilket innebär att det finns ett behov av nya sätt att tänka och arbeta. Vi måste förändra samhället och även samhällsbyggandet, säger Johan Gerklev, miljöchef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Den byggda miljön står för en avsevärd del av världens klimatpåverkan. Omkring 40 procent av världens totala koldioxidutsläpp som orsakas av mänskliga aktiviteter kommer från byggnader.

– Det bästa Skanska kan göra för att minska koldioxidutsläppen är att förse sina kunder med mer långlivade och energieffektiva byggnader och på så sätt bidra till att minska koldioxidavtrycket i ett livscykelperspektiv, fortsätter Johan Gerklev.

Sett över en byggnads totala brukstid på cirka 50 år står driften för hela 80 procent av utsläppen. Materialen står för mindre än 15 procent av byggnadernas utsläpp och endast en mycket liten del av utsläppen – vanligtvis 5 procent – står själva byggproduktionen för.

Fakta: Skanska.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.