Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Skanska vill vara klimatneutralt 2050

Publicerad: 30 november 2015, 11:10

Pierre Olofsson.

Skanska lanserar ett internt skuggpris på koldioxidutsläpp 2016 för att öka medvetandet om klimatutsläppen och kunna styra om investeringar.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanskas vd Pierre Olofsson skriver i ett pressmeddelande om företagets vision om klimatneutralitet och att ta en ledande roll för ett hållbart samhälle och klimatsäkert byggande.

– Vi vill genom vår vision styra vår verksamhet och våra kunderbjudanden mot fler gröna lösningar, men det är även ett sätt att försöka påverka branschen i övrigt, säger Pierre Olofsson, vd Skanska Sverige.

Han understryker vikten av strategiska samarbeten och dialogen med kunder och utvalda leverantörer.

– Vi kan hjälpa våra kunder att minska sin klimatpåverkan och därmed även framtida risker och kostnader. Att uppnå en klimatneutralitet i hela värdekedjan är en avsevärt tuffare utmaning än att uppnå samma mål i bara den egna verksamheten. Vi anser att byggbranschen här måste ta sitt ansvar och vara en drivande aktör för klimatarbetet eftersom en stor del av materialtillverkning och transporter kan härledas till byggsektorn, säger han.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.