Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Skanskas HQ blir grönt

Publicerad: 7 Juli 2009, 09:58

Skanskas huvudkontor i Solna har blivit en grön arbetsplats, vilket bland annat innebär effektivare energianvändning och utökad satsning på att använda miljövänliga produkter och material.


– Alla kan bidra till ett mer hållbart samhälle genom att förändra sitt beteende i vardagen. Genom att konvertera alla våra kontor så drar vi vårt strå till stacken, och det är förändringar som ganska enkelt kan genomföras på alla sorters kontor, säger Johan Gerklev, miljöchef Skanska Sverige.

Ett grönt kontor innebär i praktiken allt från källsortering och kemikaliehantering till närvarosensorer som reglerar belysningen på alla toaletter. Bara trävaror från godkända virkesslag, transporter till och från kontoret med miljöklassade fordon, ekologiska livsmedel och mycket mer (se grafik för fler exempel).

Sedan tidigare har Skanskas kontor i Malmö, Göteborg, Karlstad och Östersund anpassats och blivit gröna kontor. Ett tjugotal byggarbetsplatser runt om i landet har också blivit gröna arbetsplatser. På dessa arbetsplatser handlar det bland annat om att se över belysning, uppvärmning och övrig energiförbrukning men också om att ställa tuffare krav på kemiska produkter och hårdare miljökrav på fordon.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.