söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Slutspurt för EU-strid om miljömärkningar – så påverkas byggprodukter

Publicerad: 23 mars 2023, 11:00

I ett omdiskuterat förslag vill EU-kommissionen förbjuda producenter att synliggöra symboler för miljöcertifieringar på produkterna i bygghandeln.

Foto: Jamin Pirnia

När EU:s byggvaruförordning nu ska uppdateras ligger ett förslag på bordet om att byggvaror endast får saluföras i butik med EU:s CE-märkning. Alla andra märkningar inklusive Bra miljöval, Svanen och EU-blomman ska inte få förekomma. Oberoende certifieringsorgan i EU förstår inte syftet med förändringen och gör nu gemensam sak för att stoppa den.

Ämnen i artikeln:

certifieringISO-certifieringbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationBuilding Sustainabilityhållbart byggande

BA


EU-kommissionen har under de senaste åren arbetet med en uppdatering av byggproduktförordningen. Det är den lagstiftning som bland annat ligger till grund för att varor på marknaden får ett CE-märke,

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev