måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Slutspurt för EU-strid om miljömärkningar – så påverkas byggprodukter

Publicerad: 23 mars 2023, 11:00

I ett omdiskuterat förslag vill EU-kommissionen förbjuda producenter att synliggöra symboler för miljöcertifieringar på produkterna i bygghandeln.

Foto: Jamin Pirnia

När EU:s byggvaruförordning nu ska uppdateras ligger ett förslag på bordet om att byggvaror endast får saluföras i butik med EU:s CE-märkning. Alla andra märkningar inklusive Bra miljöval, Svanen och EU-blomman ska inte få förekomma. Oberoende certifieringsorgan i EU förstår inte syftet med förändringen och gör nu gemensam sak för att stoppa den.

Ämnen i artikeln:

certifieringISO-certifieringbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationBuilding Sustainabilityhållbart byggande

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@bbm.bonnier.se


EU-kommissionen har under de senaste åren arbetet med en uppdatering av byggproduktförordningen. Det är den lagstiftning som bland annat ligger till grund för att varor på marknaden får ett CE-märke,

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 005 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 2 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev