Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Solna inför p-norm för cyklar

Publicerad: 3 mars 2014, 14:10

Solna stads stadsbyggnadsnämnd hart beslutat om en ny parkeringsnorm. Normen omfattar nu även krav på cykelplatser vid nybyggnation.


Bakgrunden är en ökning av antalet cyklister, de senaste tio åren har antalet cyklister i Stockholms län som färdas in mot innerstaden ökat med över 70 procent.

– För att möta dagens och framtidens behov med ökat cyklande och minskat bilåkande beslutade stadsbyggnadsnämnden den 19 februari om en ny parkeringsnorm som också omfattar krav på cykelplatser vid nybyggnation, säger Anders Ekegren, kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

För flerbostadshus är den nya normen 2,5–4,5 cykelplatser per hushåll och för studentlägenheter 1,5 cykelplatser per hushåll. Normen omfattar också bestämmelser för cykelplatser vid kontor, industriarbetsplatser, skolor, förskolor, butiker, restauranger och hotell, med en norm i flertalet fall på 0,4 cykelplatser per anställd.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.