Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Sweco får ny miljö- och klimatstrateg

Publicerad: 2 December 2009, 15:51

Andreas Gyllenhammar blev den 1 december miljö- och klimatstrateg på Sweco. Hans uppgift är att vara ett stöd till den svenska ledningsgruppen beträffande frågor som rör extern hantering av klimatfrågor.


Under de senaste åren har Andreas Gyllenhammar arbetat som rådgivare och expert åt Swecos kunder inom miljö- och klimatområdet. Ett av Andreas Gyllenhammars första uppdrag blir att delta som observatör under klimattoppmötet, COP 15, i Köpenhamn i december. Han kommer, tillsammans med ett flertal Sweco-medarbetare från Sverige och Norge, att vara på plats för att analysera händelseutvecklingen ur ett Swecoperspektiv och fortlöpande rapportera hem.- Det finns otroligt mycket samlad kunskap på Sweco. Kunskap som dagligen hjälper våra kunder att utvecklas samtidigt som vi aktivt bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan till Sweco Sverige, säger Andreas Gyllenhammar.Andreas Gyllenhammar är civilingenjör i miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet. Han  disputerade där också inom miljöanalys och han har jobbat som forskare med vattenrelaterade projekt i såväl Östersjön och Afrika som i den svenska fjällvärlden. Under sin tid på länsstyrelsen i Jämtland var han med och byggde upp miljöövervakning av klimateffekter.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.