Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sweco förvärvar i Europa

Publicerad: 19 oktober 2018, 09:25

Åsa Bergman, vd för Sweco.

Foto: Sweco

Sweco har ingått avtal om att förvärva de belgiska företagen Planet Engineering och Nexilis, samt Götzelmann + Partner, som är baserat i Tyskland.


Planet Engineering har omfattande kunskap om att utveckla konstruktioner i betong och stål för industri- och anläggningskonstruktion. Nexilis, som är erkända för att ha bidragit till framgången av flera flamländska och europeiska forskningsprojekt, erbjuder teknisk rådgivning och konsultation. Företagets främsta verksamhetsområde är installationer.

Götzelmann + Partners är specialiserade på framför allt reningsanläggningar för avloppsvatten, men erbjuder också tjänster inom bland annat miljöteknik, transport och energi.

– Att vi förvärvar dessa företag är helt i linje med vår strategi att stärka Swecos position på de lokala marknader där vi är närvarande. Vi är väldigt glada över att kunna hälsa medarbetarna på Planet Engineering, Nexilis och Götzelmann + Partner välkomna till Sweco, säger Swecos vd Åsa Bergman.

Förvärven innebär att Sweco sammanlagt får 45 nya medarbetare.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.