Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sweco-medarbetare i Haiti

Publicerad: 19 april 2010, 12:06

Filip Linders, ingenjör på Sweco i Stockholm, är på plats i Haiti med Läkare utan Gränser. Där leder han under de närmaste tre månaderna ett team som jobbar med vatten och sanitetsfrågor i efterdyningarna av jordbävningen.


Filips Linders uppdrag i Haiti går ut på att få alla lösningar som rör vatten och sanitet att fungera i anslutning till ett sjukhus som Läkare Utan Gränser byggt upp efter jordbävningen. Sjukhuset är inhyst i och omkring en gammal fabrikslokal i Port Au Prince. Förutom att försöka underhålla och förbättra situationen i allmänhet handlar arbetet just nu mycket om förberedelser inför den kommande regnperioden.

– Vi är väldigt glada över att flera av våra medarbetare fått chansen att åka iväg med Läkare Utan Gränser. Samarbetet med organisationen har många positiva effekter. Både för vår utlandsverksamhet och för de enskilda medarbetarna som får möjlighet att utvecklas, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

Sweco och Läkare Utan Gränser inledde ett samarbete under 2009. Sweco ger tjänstledigt till de medarbetare som erbjuds en möjlighet att åka ut med Läkare Utan Gränser och bidra med sin kunskap i de humanitära insatser som organisationen genomför världen över. Sweco stödjer inte bara organisationen med personal utan också med en betydande summa pengar årligen.

Filip Linders är den tredje medarbetaren som åker ut i fält. Linda Persliden från Sweco var under 2009 i Sudan och Nigeria för Läkare Utan Gränser och arbetade bland annat med planeringen av transporter till och från fältsjukhusen i Darfur. Sedan årsskiftet är även Ida Rennemark i Liberia med Läkare Utan Gränser och arbetar som byggledare av ett nytt barnsjukhus.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.