Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Tappvattenarmatur energimärks

Publicerad: 23 mars 2012, 08:29

Det har länge saknats standarer för tappvattenarmatur. Kraven från kommuner på snålspolande blandare har ökat samtidigt har det saknats definitioner för vad det innebär. Swedish Standards Institutet, SIS har därför tagit fram en nytt system för energimärkning av tappvattenarmaturer.


Den nya märkningen är av samma system som den som används för vitvaror och  ska göra det enklare för inköpare, installatörer, kilmatrådgivare och övriga i branschen att kunna välja energieffektiv tappvattenarmatur. Det finns sedan tidigare två nya nationella standarder för klassning av tappvattenarmaturer. Den ena standarden SS 820000 reglerar blandare för tvättställ och kök medan den andra standarden SS 820001 handlar om klassning av duscharmaturer.

SIS, Swedish Standards Institute, är en medlemsbaserad, ideell förening som är specialiserad på nationella och internationella standarder.

KARIN RUTSTRÖM

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.