Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Tengbom ritar World Trade Center i Växjö

Publicerad: 10 februari 2011, 15:08

Fokus på höjden och på energieffektivitet. Det har varit Tengboms vision när de när de utvecklat planerna på World Trade Center i Växjö - en energieffektiv byggnad som ska bli mötesplats för näringsliv och allmänhet.


World Trade Centers höjd varierar mellan 9 våningar mot den planerade bostadsbebyggelsen på ena sidan, upp till 14 våningar mot väster. Byggnaden ska bli energieffektiv ur alla aspekter; genom ett välisolerat klimatskal, behovsstyrda installationer samt genom att den tillskottsvärme som behövs kommer från det utbyggda system för fjärrvärme som finns i Växjö. Mot söder, öster och väster byggs en dubbelglasvägg som upptar solvärme. Värmen kan då omhändertas vid behov och återvinnas och sedan ventileras ut i atmosfären då den inte behöver användas. Luft tas i stället in från den svala norrsidan.Byggandet förväntas starta under 2012 och byggherrar är Kärnhem.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.