Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Träd kan rädda världen

Publicerad: 14 oktober 2008, 12:27

Träd kan rädda världen, så heter en vacker bok som skrivits av Johan Tell. Träd är trolleri skriver han i sin nya bok. Han tar oss med på en fantastisk resa i trädens värld och berättar om skogens betydelse för en mer hållbar framtid. Han berättar också i den nya boken som sponsrats av Sweco, AP Fastigheter och Ernst & Young, om vad vi alla kan göra för att rädda världen.


- Det senaste århundradet har varit ett slösande sekel. Om denna trend ska brytas måste vi återupprätta trädet, säger han. Att säga att det finns för lite träd är ett annat sätt att säga att det finns för mycket växthusgaser. Kretsloppet lider av bristande jämvikt. Vi måste alla börja inse trädens betydelse för jordklotets välbefinnande, säger Johan Tell, författare till Träd kan rädda världen.

Projektet har möjliggjorts tack vare ett samarbete mellan kultur, forskning och näringsliv. Den redaktionella produktionen finansieras av tre stora företag, vilket gör att boken kan säljas till ett låg pris, omkring 100 kronor, på varuhus och i matvarukedjor. För varje exemplar som säljs planterar Världsnaturfonden WWF ett träd i Afrika.

Johan Tells senaste bok, 100 sätt att rädda världen, är en av Sveriges mest spridda miljöböcker. Den har sålts i över 125 000 exemplar och har kommit ut i sex länder.

Bokförlaget heter Max Ström i Stockholm.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.