Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Transportbil med fuskmjukvara

Publicerad: 2 oktober 2015, 11:21

Volkswagen Caddy har utrustats med den mjukvara som manipulerar utsläpp vid tester.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Caddy är Sveriges i särklass mest sålda lätta transportbil de senaste åren. Det är också den enda av biljättens transportbilsmodeller som har utrustats med den mjukvara som manipulerar utsläpp vid tester.


Ämnen i artikeln:

byggbilarutsläppVolksvagen

Enligt Volkswagen Sverige rör det sig om Caddy-modeller med årsmodell 2011-2016 med olika effekter och cylindervolymer. Bilar med EU6-klassade motorer berörs inte.

– Den information vi har fått säger att detta problem endast rör Caddy-modeller. Vi räknar med att få upp en funktion snarast, där kunder kan skriva in sitt bilregistreringsnummer och se om deras bil är påverkad, berättar Dan Andersson, PR- och marknadschef Volkswagen lätta lastbilar

De transportbilar som innehåller mjukvaran kommer Volkswagen successivt att plocka in till sina verkstäder för att plocka bort mjukvaran. I Sverige handlar det enligt biltillverkaren om totalt 224 746 fordon, varav 32 560 är transportbilar.

Anders Myrdal, frilansjournalist, red@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

byggbilarutsläppVolksvagen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.