Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Tusen miljöbyggnader har certifierats

Publicerad: 20 juni 2017, 09:27

2011 startade certifieringssystemet Miljöbyggnad. I år ingår tusen byggnader i systemet.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSweden Green Building CouncilMia Edofsson

– Det är jättestort för oss att nå tusen certifieringar. För ett par år sedan firade vi varje gång vi nådde ett jämnt hundratal i Miljöbyggnad, men den senaste tiden har det bara gått snabbare och snabbare, så vi väntade på nummer tusen som en ordentlig milstolpe att fira. Det är också roligt att den tusende byggnaden blev en befintlig byggnad. Det är det bestånd som redan finns som är den stora utmaningen. Fler och fler väljer nu att även ta hand om sitt befintliga bestånd, det ser vi på registreringarna i systemet, och det är en mycket positiv utveckling, säger Linda Kjällén, certifieringschef på Sweden Green Building Council.

Den tusende certifieringen går till Skolan för arkitektur- och samhällsbyggnad (ABE-skolan) på KTH:s campus i Stockholm som nu uppnått Miljöbyggnad Silver. Ägare är Akademiska Hus.

– Akademiska Hus har som mål att miljöbyggnadscertifiera alla nybyggnationer och större ombyggnationer med silver som lägsta nivå. Förutom en bra dialog med våra kunder kring långsiktigt viktiga frågor, ser vi även att systemet hjälper oss att hålla fokus på hållbarhetsperspektiven både under projektet men även under driften, säger Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus.

Sweden Green Building Council lanserar just nu en uppdatering av systemet till Miljöbyggnad 3.0.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.