Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

V8 som gör rejält klimatavtryck

Publicerad: 19 september 2016, 05:45

Doge Ram har svårslagen bilkänsla och hög säkerhet, men dras ner av det höga priset och den höga bensinförbrukningen som också ger stor klimatpåverkan, tycker Byggindustrins testförare.

Foto: Anders Myrdal

Att få ratta en pickup med en V8 under motorhuven kräver inget stort bilintresse för att uppskatta . För visst är det coolt med en motor som har nästan 400 hästar och ett vrid på drygt 550 Newtonmeter. Men samtidigt som denna Dodge Ram förtjänar att kallas byggarens våta dröm ger den förstås ett onödigt stort miljöavtryck.


Ämnen i artikeln:

byggbilstest

Men om vi för en stund bortser från bilens miljöaspekter är det inte speciellt svårt att njuta av den mullrande V8:an och känslan av att titta ner på medtrafikanterna i

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

byggbilstest

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.