Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Växtvägg vinner soltävling

Publicerad: 23 april 2015, 10:05

Maksym Povalinsky och Maria Otkalenko-Povalinska fick ett hedersomnämnande för bidraget ”Very Hodiernal Future”. Daniel Lindberg och Michiel van Noord fick förstapris för ”Vattna med sol”. Längst till höger Katarina Luhr (MP).

Foto: Elin Bennewitz

Vinnare av idétävlingen Stockholm Solar Challenge är av Daniel Lindberg och Michiel van Noord. Deras bidrag ”Vattna med sol” är en växtvägg där vatten och näring fördelas med en pump som drivs av solenergi.


Ämnen i artikeln:

StockholmNorra Djurgårdsstadensolenergi

Hedersomnämnande går till bidraget ”Solar trees” av Tsvetan Toshkov och ”Very Hodiernal Future” av Maria Otkalenko-Povalinska och Maksym Povalinsky.

Syftet med Stockholm Solar Challenge är att hitta lösningar för hur solenergi på ett estetiskt tilltalande vis kan integreras i Stockholm stads utbyggnadsområde Norra Djurgårdsstaden. Tävlingen lockade totalt 70 bidrag från hela världen, bland annat deltog team från Indien, Sverige, Ryssland och USA.

Vinnarna presenterades på konferensen Ecoforum i Stockholm den 22 april av Stockholms stads miljöborgarråd Katarina Luhr (MP).

– Jag hoppas att vi får se alla vinnande förslag förverkligade i Norra Djurgårdsstaden. Nästa steg blir att se hur och var de kan integreras i staden, säger hon.

Tävlingen är ett samarbete mellan Stockholms stads exploateringskontor, Vinnova och tävlingsarrangören Sqore.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.