tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Veidekke Bostad skriver under klimatpakten

Publicerad: 9 september 2008, 14:13

- Det är glädjande att Veidekke Bostad bestämt sig för att skriva under Stockholms klimatpakt. Företaget arbetar aktivt med klimatsmarta lösningar för nyproducerade bostäder. I höst startar försäljningen av Sveriges första TellHus-projekt i Västertorp i södra Stockholm. Jag hoppas att en allt större del av de nyproducerade bostäderna i staden kommer att byggas med klimatsmarta lösningar, säger Ulla Hamilton (m), miljö- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Ämnen i artikeln:

Building Sustainabilityhållbart byggande

- Stockholms stads initiativ klimatpakten är en utmaning till företag och aktörer att arbeta aktivt med klimatfrågan. Vi på Veidekke Bostad antog utmaningen att kunna erbjuda även bostadsköparna nyproducerade hus som är mer skonsamma mot klimatet. Jag är både stolt och glad att Veidekke Bostad som första privata bostadsföretag skriver under klimatpakten, säger Per-Martin Eriksson, vd Veidekke Bostad AB.

- Med Tellhus(TM) har vi ett koncept på bostadsmarknaden som är både klimatvänligt och fullt ekonomiskt möjligt att genomföra i stor skala. TellHus(TM) bygger på en helhetsanalys av kvalitén ur koldioxidsynpunkt på den tillförda energin, hur huset byggs samt tips för hur man lever koldioxidsmart på ett enkelt sätt, säger Johnny Kellner, utvecklings- och miljöchef på Veidekke Bostad AB.

Läs mer om Klimatpakten, http://www.stockholm.se/klimatpakten, respektive Tellhus www.tellhus.se.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev