Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Wallenstam fortsätter satsa på solceller

Publicerad: 25 oktober 2013, 07:34

Sedan februari i år är Wallenstamsjälvförsörjande på förnybar energi och satsningen fortsätter. I början av året investerades 10 miljoner kronor i solcellsbolaget Exeger, nu ökar Wallenstam sitt aktieinnehav och investerar ytterligare 10 miljoner kronor i bolaget.


– Vi är idag det enda fastighetsbolaget i Sverige som är självförsörjande på förnybar energi och vill utveckla våra miljösatsningar ytterligare och hitta nya möjligheter, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Exeger har utvecklat solceller som bland annat kan integreras i tak och fasader och har egna patenterade och patentsökta lösningar som möjliggör unik design, god effektivitet och låga tillverkningskostnader. Tekniken fungerar även vid svagare ljus och kan därmed generera el både inom- och utomhus.

Solcellerna som ska tillverkas av Exeger är av typen Dye Sensitised Solar Cells (DSC), som också kallas Grätzelceller efter uppfinnaren professor Michael Grätzel.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.