Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Wallenstam investerar i vindkraft

Publicerad: 26 januari 2010, 09:37

Wallenstam har som mål att vid utgången av 2012 vara självförsörjande på förnybar el på månadsbasis. Nu investerar företaget 390 miljoner kronor i elva vindkraftverk.


Tio av de elva vindkraftverken ingår som en del i det avropsavtal om totalt 29 verk som tecknades med Enercon i början av 2008.För att Wallenstam på månadsbasis ska bli självförsörjande på förnybar el krävs en installerad effekt på cirka 100 megawatt. Hittills har Wallenstam fattat beslut om investeringar i vindkraft motsvarande en effekt på cirka 70 megawatt. Av de elva verken som nu ska byggas kommer åtta vindkraftverk att byggas vid Vettåsen i Gästrikland, två verk i Rålanda i Bohuslän och ett verk i Lyngby, Skåne. Projekten är köpta av Eolus.De elva verken beräknas att tas i drift i slutet av 2010. De kommer då ha en installerad effekt på cirka 22 megawatt.Wallenstam äger och driver i dag vindkraftsparker i Sölvesborg, Kristianstad, Vara, Uddevalla, Mellerud och Vansbro och har totalt elva verk i drift.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.