Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

WSP anställer specialist med fokus på solenergi

Publicerad: 23 februari 2010, 13:21

Som ett led i sin fortsatta satsning på energieffektivisering och förnyelsebara energikällor har konsultföretaget WSP anställt Charlotta Winkler som har en bred erfarenhet från solenergi.


Charlotta Winkler började på WSP i januari. Hon har erfarenhet av solvärmeanläggningar och energieffektivisering i både större och mindre projekt och har tidigare bland annat arbetat på Österrikes energimyndighet i Wien. Efter arbetet på energimyndigheten började hon på forskningsinstitutet AEE INTEC i Österrike där hon arbetade med stor- och småskaliga solvärmeanläggningar och kunskapsspridning inom området.

Charlotta Winkler har även arbetat med energieffektivitet och aktiva och passiva energisystem för uppvärmning och kylning av en- och flerbostadshus med fokus på förnybara energikällor.

– Min ambition är att övertyga beställare att en solvärmeanläggning är en naturlig del av en byggnad och att egen, närproducerad energi för en energieffektiv byggnad är ett ekonomiskt och ekologiskt klokt val för en hållbar framtid. Kunskapen och tekniken för solvärmeanläggningar är sedan länge mogen för att konkurrera med traditionella återgärder när det gäller att reducera andelen köpt energi, säger Charlotta Winkler som nu ser fram emot att applicera sin kunskap i byggprojekten i Sverige.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News