söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

WSP förvärvar inom energi

Publicerad: 3 mars 2016, 13:55

Magnus Meyer, vd WSP. Foto: WSP

WSP förvärvar PRD Konsult, ett teknikkonsultföretag inom energibranschen. Förvärvet är ett steg i WSP:s tillväxtstrategi. Verksamheten kommer att integreras i WSP Sverige under våren.

Ämnen i artikeln:

teknikkonsulterWSPBuilding Sustainabilityhållbart byggandeKärnkraftenergianvändning

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


PRD Konsult levererar konsulttjänster inom flera teknikområden, såsom energieffektivisering, konstruktion, beräkning samt provning och driftsättning av energianläggningar. Företaget har varit verksamt inom kärnkraftsindustrin sedan 2006 då det grundades.

– Förvärvet ligger väl i linje med WSP:s vision och tillväxtstrategi. Energibranschen har många spännande utmaningar framför sig och ett tydligt utvecklat affärsområde för PRD Konsult är att hantera den svenska kärnkraftsindustrins avveckling, säger WSP:s vd Magnus Meyer.

PRD Konsults verksamhet är idag främst koncentrerad till huvudkontoret i Oskarshamn med lokalkontor i Östhammar och Varberg. Företaget har drygt 20 medarbetare. Baserat bland annat på en stark tillväxt de senaste åren har PRD konsult tre år i rad erhållit utmärkelsen ”Gasellföretag” av Dagens Industri.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev