Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

WSP förvärvar inom energi

Publicerad: 3 mars 2016, 13:55

Magnus Meyer, vd WSP.

Foto: WSP

WSP förvärvar PRD Konsult, ett teknikkonsultföretag inom energibranschen. Förvärvet är ett steg i WSP:s tillväxtstrategi. Verksamheten kommer att integreras i WSP Sverige under våren.


Ämnen i artikeln:

KärnkraftWSPteknikkonsulterenergianvändning

PRD Konsult levererar konsulttjänster inom flera teknikområden, såsom energieffektivisering, konstruktion, beräkning samt provning och driftsättning av energianläggningar. Företaget har varit verksamt inom kärnkraftsindustrin sedan 2006 då det grundades.

– Förvärvet ligger väl i linje med WSP:s vision och tillväxtstrategi. Energibranschen har många spännande utmaningar framför sig och ett tydligt utvecklat affärsområde för PRD Konsult är att hantera den svenska kärnkraftsindustrins avveckling, säger WSP:s vd Magnus Meyer.

PRD Konsults verksamhet är idag främst koncentrerad till huvudkontoret i Oskarshamn med lokalkontor i Östhammar och Varberg. Företaget har drygt 20 medarbetare. Baserat bland annat på en stark tillväxt de senaste åren har PRD konsult tre år i rad erhållit utmärkelsen ”Gasellföretag” av Dagens Industri.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.