Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

All-time-high för Veidekke Sverige

Publicerad: 12 februari 2009, 12:31

Veidekke Sverige visar sitt bästa resultat sedan etableringen i Sverige för åtta år sedan. Den svenska omsättningen steg till 3 713 Mkr (3 561) och resultatet steg 46 procent till 181 Mkr. Orderstocken var vid årsskiftet 2 620 Mkr (2 564).


-Vi är mycket nöjda med vårt resultat för 2008 som landar på den målsättning vi satt för året. Samtliga enheter går med vinst och flertalet har under året förbättrat sina marginaler kvartal för kvartal. Trots den finansiella turbulensen, ser vi 2009 an med tillförsikt. Inte minst tack vare de infrastruktursatsningar som föreligger och som ger stabilitet åt vår orderstock, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.

- Visst har även vi varit tvungna att se över organisationen och inom vissa enheter har vi måst reducera antalet medarbetare, men vi hoppas att konjunkturläget stabiliseras under 2009 så att vi åter igen får fokusera på att optimera verksamheten, säger Per-Ingemar Persson.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.