Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Atrium Ljungberg koncentrerar beståndet ytterligare

Publicerad: 17 juli 2009, 10:22

Atrium Ljungberg säljer sju handelsfastigheter för en sammanlagd köpeskilling om 1 030 miljoner kronor till Niam Fond IV.


– Försäljningen är ett led i vår långsiktiga strategi att renodla fastighetsbeståndet och koncentrera ägandet och förvaltning, säger Anders Nylander, vd Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.
– Affären skapar utrymme för ytterligare investeringar på prioriterade delmarknader där vi ska vara en stark aktör på lång sikt och leda utvecklingen av handelsplatser, kontor och helhetsmiljöer, fortsätter Anders Nylander.?

Fastigheterna säljs till värden som ligger i nivå med marknadsvärderingen vid årsskiftet och försäljningen beräknas medföra en positiv resultatpåverkan efter skatt med cirka 140 miljoner kronor.?
Affären är till och med den 5 augusti villkorad med att köparen erhåller extern finansiering.??

Fastigheterna som försäljs är Termiten 1 (Storknallen i Borås), Sunaman 5 (Linnégallerian i Växjö), Åldermannen 25 (Kvasten i Kalmar), Vestalen 10 (Cityhuset i Eskilstuna), Plåtslagaren 7 (Gallerian i Motala), Jupiter 15 (Telgehuset i Södertälje) och Tegelbruket 1 (Botkyrka Handel).??

Tillträde sker 1 september.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.