Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Bättre än väntat för NCC

Publicerad: 3 november 2009, 15:56

Det har gått bättre än väntat för NCC. Bolaget visar en vinst efter finansnetto för tredje kvartalet på 676 Mkr efter finansnetto (702), klart bättre än analytikernas snittprognos på 533 Mkr. För årets första nio månader blev nettoomsättningen 37,3 miljarder kronor (41). NCC:s koncernchef Olle Ehrlén är dock fortsatt ganska pessimistisk när det gäller utvecklingen på de nordiska byggmarknaderna under 2010.


"Ingen större förbättring av efterfrågan är att vänta på den nordiska byggmarknaden 2010. Anläggningsmarknaden förväntas visa viss tillväxt men kommer inte att kunna kompensera för den svaga marknaden för hus och kommersiella fastigheter. NCC har under året anpassat sig till marknadsförutsättningarna och kommer fortsätta att anpassa organisation och kostnader till en lägre volym", skriver Olle Ehrlén i rapporten.Liksom JM förra veckan har NCC märkt av en förbättring på den svenska bostadsmarknaden under det sista kvartalet. Från halvårsskiftet har NCC sålt 668 bostäder (548) och byggstartat 246 (389)."Nu finns förutsättningar för att starta nya bostadsprojekt, men vi kommer inte att väsentligt öka riskexponeringen utan byggstarter förutsätter en god förförsäljning", skriver Olle Ehrlén.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.