Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Bättre för Veidekke i Sverige - men tuffare i Norge

Publicerad: 8 maj 2008, 12:34

Det tar sig för norskägda Veidekkes svenska bolag. Under första kvartalet ökade omsättningen med 9 procent till 862 Mkr, orderingången med 71 procent till 1,8 miljarder kronor och totalresultatet mer än fördubblades till 41 Mkr.


Orderstocken ligger nu på 3,6 miljarder kronor i Sverige.
-Det är glädjande att vår entreprenadverksamhet nu börjar ta fart och jag tänker speciellt på det hårda arbete och den investering som Veidekke under några år har lagt ned på att bygga upp en stark anläggningsverksamhet för att möta de stora planerade infrastruktursatsningarna i framför allt Stockholmsregionen. Denna strategi börjar nu ge resultat, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige.

På koncernnivå omsatte Veidekke 5,2 miljarder kronor under första kvartalet, en smärre ökning från i fjol. Resultatmässigt dippar dock Veidekke från 59 Mkr i fjol till bara 4,5 Mkr i år. En vikande bostadsmarknad i Norge och Danmark är en förklaring. Marginalerna i den rena netreprenadverksamheten har dock förbättrats.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.