Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Belatchew går mot strömmen och nyanställer

Publicerad: 20 november 2019, 10:28

Flera arkitektkontor har varslat senaste tiden, men Belatchew gör tvärtom och fastanställer tre nya personer. “Vi ser positivt på läget”, säger Per Ångquist, vice vd på Belatchew arkitekter till Fastighetsnytt.


White och Tengbom är två arkitektbyråer som varslat ett stort antal personer under de senaste månaderna – som en följd av vikande byggtakt. Nedgången märks främst i Stockholm och enligt Sveriges arkitekters senaste branschrapport är fler varsel att vänta.

Läs även: Varsel på största arkitektkontoren

Men det gäller inte alla. Belatchew arkitekter går mot strömmen och fastanställer tre nya arkitekter – trots att deras huvudmarknad finns just i Stockholm. Den nya trio som tar plats på Belatchew består av Elinor Blomberg, Benjamin Grubert och Agnieszka Szczepańska.

Vad är det som gör att ni kan nyanställa när andra tvingas dra ner?

– Jag kan inte uttala mig om hur det är på andra kontor men vi har känt hela året att vi har mycket att göra. Vi ser positivt på läget, säger Per Ångquist, vice vd på Belatchew, till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News