Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

BI vill ha fler konkreta förslag

Publicerad: 15 april 2010, 09:31

BUDGETEN: Sveriges Byggindustrier (BI) anser att det är positivt att satsningar på att förbättra den svenska infrastrukturen lyfts fram som ett viktigt medel för att stärka tillväxten i landet och att vissa underhållsprojekt tidigareläggs för att skapa jobb på kort sikt.


- Det är kloka stabiliseringsåtgärder, men jag skulle önska några fler handfasta förslag som på sikt ökar kapaciteten i transportnätet, säger Fredrik Isaksson, chefekonom på BI.Nu ger regeringen Trafikverket i uppdrag att utreda förutsättningarna för medfinansiering av en delsträcka av Norrbotniabanan (mellan Skellefteå och Piteå) och avser att utreda höghastighetsbanorna ytterligare med utgångspunkt i Gunnar Malms utredning som presenterades så sent som i september i fjol. - Vi behöver inte en ny utredning av utredningen utan snarare investeringar i enlighet med utredningens förslag, avslutar Fredrik Isaksson.

Ingrid Kindahl - ingrid.kindahl@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.