Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Borättsföreningar inte drabbade av finanskrisen

Publicerad: 8 januari 2009, 13:15

Fler än sju av tio bostadsrättsföreningar anser att de inte har drabbats av finanskrisen. Krisen har snarare inneburit vissa fördelar för föreningarna.


– Många vittnar om att det under hösten har blivit lättare att få tag på hantverkare och att priserna på byggtjänster har börjat gå ned, säger Maria Livijn, näringslivspolitiskt ansvarig för bostadsrättsföreningar på organisationen Fastighetsägarna i Stockholm.

Konkurserna under förra fastighetskrisen i början av 1990-talet berodde på att många föreningar hade stora skulder som de inte klarade av att hantera när räntebidraget togs bort. Idag är situationen annorlunda eftersom föreningarna generellt sett har en stabilare ekonomi, enligt Fastighetsägarna.

Undersökningen är genomförd bland 2 600 av organisationens medlemmar för att bland annat få svar på frågan i vilken utsträckning bostadsrättsföreningar påverkas av finanskrisen och rådande lågkonjunktur. Undersökningen genomfördes av Demoskop den 27 november till den 11 december 2008.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.