Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Bostadskoncernen Obos inledde 2016 starkt

Publicerad: 16 augusti 2016, 10:14

Kvarteret Operan i Umeå är ett av Obos projekt.

Foto: Obos

Norskägda koncernen Obos ökade både omsättning och vinst rejält första halvåret 2016 för den svenska verksamheten.


Ämnen i artikeln:

MyresjöhusObosSmålandsvillanKärnhem

Obos-koncernen, som bland annat inrymmer bolagen Myresjöhus, Kärnhem och Smålandsvillan, ökade sin omsättning, jämfört med samma period i fjol, med drygt 36 procent i den svenska delen av verksamheten till 1,9 miljarder svenska kronor. Resultatet för perioden landade på 238 svenska miljoner kronor, en ökning med 79 procent. Även bostadsproduktionen ökade och landade på 1 433 stycken, jämfört med 874 stycken första halvåret i fjol.

Antalet sålda bostäder var 820 stycken, vilket är en minskning med 2,4 procent från i fjol.

– Marknaden är fortsatt stark med stort intresse för våra projekt. Försäljningsgraden är 90 procent i de pågående projekten. Anledningen till att försäljningen minskat första halvåret beror på att flertalet stora projekt ska lanseras under kvartal tre och fyra, vilket kommer att påverka Kärnhems resultat positivt under 2017 och 2018, säger Johan Karlsson, vd för Kärnhem i ett pressmeddelande.

Obos-koncernen i stort hade under perioden en omsättning på 4,5 miljarder norska kronor, med en vinst på 730 miljoner kronor.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.