Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Bostadspriserna står stilla

Publicerad: 11 April 2008, 08:27

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter och villor varit stillastående i landet. Däremot väntas stigande priser under våren.


De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar att priserna på både bostadsrätter och villor varit stillastående under det första kvartalet 2008. Därtmed är prisnedgången innan årsskiftet bruten och Mäklarstatistiks prognoser pekar på att priserna kommer att stiga igen under våren.

– Det här är en sund utveckling. Vi har en stabil bostadsmarknad utan några tvära kast åt något håll. Vi har fortfarande bostadsbrist och en stark efterfrågan på många orter, vilket driver priserna uppåt. Samtidigt kan världskonjunkturen och turbulensen i USA ge en viss oro och möjligen en viss avvaktan på bostadsmarknaden. Det är dock inget våra mäklare känner av ännu, säger Per Johnler, VD på Fastighetsbyrån.

Under det senaste året har villapriserna trots nedgången i höstas stigit med sju procent och bostadsrätterna med fyra procent. I Storstockholm har prisökningen på villor varit tio procent det gångna året och på bostadsrätter nio procent. I centrala Stockholm ligger kvadratmeterpriset på en bostadsrätt på 51 192 kronor, i centrala Göteborg på 29 891 kronor och i Malmö på 17 770 kronor.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.