Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Brittisk byggare storvarslar

Publicerad: 17 juni 2019, 14:07

Brittiska byggbolaget Kier varslar 1 200 anställda. Mer än hälften försvinner till månadsskiftet (bilden har inget med det aktuella företaget att göra).

Kier, Storbritanniens näst största byggentreprenör, varslar 1 200 anställda, vilket är mer än fem procent av personalstyrkan. Samtidigt renodlar man verksamheten genom att lägga ner bostadsutvecklingsdelen av bolaget.


Beskedet om Kiers varsel kom under måndagen. Andrew Davies, ny chef sedan i april för bolaget, berättade i ett pressmeddelande att han gjort en genomlysning av bolaget och konstaterat att tidigare fokus på tillväxt före lönsamhet har lett till en alltför hög skuldsättning. Besparingarna genom personalnedskärningarna ska stärka Kiers konkurrenskraft och möjlighet att växa i framtiden, menar Davies.

650 av de 1 200 tjänsterna försvinner redan i slutet av månaden och resterande i mitten på nästa år. Detta ska kunna spara Kier 55 miljoner pund årligen från och med 2021.

Under 2018 hade bolaget drygt 16 000 anställda totalt, skriver webbtidningen Building.co.uk.

Ytterligare besparingar görs genom att avveckla bostadsutvecklingsverksamheten, som enligt Andrew Davies inte hör till kärnverksamheten.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.