Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Bygg backar i mätning av konjunkturen

Publicerad: 27 augusti 2014, 13:17

Konjunkturinstitutets Barometerindikator ligger nu på sin högsta nivå sedan februari i år. Men samtidigt som det går uppåt i andra segment backar bygg.


Ämnen i artikeln:

byggkonjunkturKonjunkturinstitutetBarometerindikatornKonfidensindikatorn

Under augusti månad steg Barometerindikatorn, Konjunkturinstitutets konfidensindikator för svenskt näringsliv, med 2,4 enheter. Den ligger därmed på 103,2 vilket är den högsta nivån sedan februari i år.

Bakom uppgången står främst tillverkningsindustrin som nu ligger på en nivå påtagligt över det historiska genomsnittet. Även de privata tjänstenäringarna visar en uppgång under augusti.

Däremot backar både bygg och detaljhandeln. Men trots att Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet backade 0,5 enheter i augusti ligger den kvar över det historiska genomsnittet. Framförallt var det företagens bedömning av orderstocken som bidrog i negativ riktning. Sysselsättningsplanerna var mer positiva.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.