Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Bygg går ner i Stockholm

Publicerad: 7 maj 2013, 13:13

Trots att Stockholms Handelskammare konstaterar att konjunkturen i Stockholms län nu växer försiktigt igen utvecklar sig byggbranschen enligt rapporten mycket negativt och befinner sig på den lägsta noteringen sedan 2003.


Johan Treschow, ekonomisk analytiker på Stockholms Handelskammare, menar att det är oroande att byggbranschen sackar efter i Stockholm.

– Huvudstadsregionen växer med två fullsatta SL-bussar varje dag och om takten på bostadsbyggandet försämras så riskerar det att slå hårt mot hela länet, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Trechow menar att Stockholms befolkningstillväxt måste hanteras genom ökade statliga investeringar i huvudstadsregionen, såsom statlig medfinansiering för att bygga ut tunnelbanan till Nacka, Nya Karolinska och Täby.

Huvudpunkter för rapporten är att Stockholms näringsliv börjar växa försiktigt. Arbetsmarknaden försämras dock fortsatt i Stockholmsregionen, om än i långsammare takt än kvartalet före. Antalet anställda minskar i samtliga branscher, särskilt i byggindustrin, IT-branschen och handeln med motorfordon.

Byggindustrin är den bransch som tynger konjunkturen mest, konstateras i rapporten.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.