Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Byggföretagen: ”Cementkrisen gör det omöjligt att göra en konjunkturprognos för 2022”

Publicerad: 18 oktober 2021, 04:00

Byggnationerna vid Slussen i Stockholm är ett av alla projekt som kan stanna av om leveranserna av Cement upphör i slutet av november enligt branschorgansiationen Byggföretagen.

I dag, måndag, presenterar Byggföretagen sin prognos över byggbranschens utveckling de kommande åren – men det är en prognos utan siffror för framtiden. ”Vi har valt att inte göra någon utsaga om 2022. Läget är alldeles för osäkert”, säger Fredrik Isaksson, chefekonom på Byggföretagen.


Ämnen i artikeln:

ByggföretagenCementabostadsbyggandeinfrastruktur

Osäkerheterna kring Cementas tillstånd att fortsätta att bryta kalk vid anläggningen i Slite på Gotland gör det helt omöjligt att göra en relevant prognos för de närmaste åren enligt Byggföretagens

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.