Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Byggindustrin fick fler läsare

Publicerad: 29 Maj 2009, 14:08

Tidningen Byggindustrin ökar antalet läsare av veckotidningen  med fem procent, visar Sifos stora läsarundersökning Orvesto Näringsliv. 23 000 ledande befattningshavare läser tidningen varje vecka.


Undersökningen baseras på omfattande intervjuer med 12 000 deltagare och genomfördes under första kvartalet.
Förutom den femprocentiga ökningen i antalet läsare, fortsätter den positiva utvecklingen av upplagan.

Byggindustrin ökade i fjol TS-upplagan för andra året i rad och har 10 200 prenumeranter. Samtidigt har de senaste årens arbete med att öka andelen fullbetalda prenumeranter ökat kraftigt.

De senaste tre åren har trenden återspeglats i en mycket stark annonsförsäljning, med överträffade budgetmål under 2006, 2007 och 2008.
Första kvartalet 2009 nådde under den pågående lågkonjunkturen inte upp till fjolårets siffror men visar ändå på en betydande återhämtning under senvåren.

Så här ser Orvesto-siffrorna ut för branschtidningarna:

Byggindustrin 23 000 läsare (plus 1 000)
Byggfakta 21 0000 (21 000)
Byggvärlden 12 000

Byggindustrin bevakar nyheter och skriver ur företagarnas och ledarnas perspektiv. För läsarna är den ett självklart arbetsverktyg för att bevaka händelseutvecklingen kring sina arbetsområden och hålla sig uppdaterade. De största  läsargrupperna  finns inom  företagsledning, platschefer, projektansvariga, inköpsansvariga, konsulter och specialister och beslutsfattare i andra samhällssektorer med intresse för byggsektorn.

Hela Byggsverige: Nytt annonspaket når 70 000 unika besökare
I dagarna släpptes nyheten om det största annonspaketet för digitala medier med inriktning på byggsektorn. I samarbetet ingår Byggindustrin, Byggtjänst och Sverige Bygger

Genom Hela Byggsverige når annonsörerna ut till 70 000 unika besökare och har 300 000 exponeringar per månad.

Gemensamt för besökarna är att de är beslutsfattare i byggsektorn och jobbar med projektering, utveckling och genomförande av byggprojekt i hela landet.

Detta är Hela Byggsverige:
www.byggtjanst.se/byggkatalogen
www.sverigebygger.se/login.asp
www.byggsok.se
www.byggprojektplatsen.se
www.byggindustrin.com

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.