Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Byggkonkurserna ökar i Stockholm

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Tvärt emot den allmänna trenden ökar antalet byggkonkurser i Stockholms län med sex procent under årets fyra första månader, jämfört med motsvarande period i fjol. I hela landet minskar däremot konkurserna i byggbranschen med tolv procent, visar den senaste statistiken från UC.

Att konkurserna i Stockholm ökar just när konjunkturen vänder uppåt kan tyckas märkligt men Lars Ihse, vd för Stockholms Byggmästareförening, är inte förvånad.

- Det är bara fyra av våra 600 medlemsföretag som gått i konkurs i år så det är troligtvis mindre företag det rör sig om. Det har varit en lång lågkonjunktur och även om man nu märker av en ökad aktivitet på Stockholmsmarknaden så har det inte resulterat i så många nya order. Det känns att det är på uppgående men inte så att man får in pengar på det och kan undvika en konkurs.

En annan faktor som kan ha påverkat är det ökade inslaget av internationell konkurrens, tror Lars Ihse.

- Det har kommit in en hel del både svarta och vita öststatsföretag som tagit en del av marknaden i Stockholm och det har kanske varit spiken i kistan för en del.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.